Свет

Меган Маркл држала за руку украјинску неонацисткињу: Британски медији поручују - "слатко"

Кремљ је Јулију Таиру Паевску назвао "крволочним терористом чије су руке прекривене крвљу стараца, жена и деце"
Меган Маркл држала за руку украјинску неонацисткињу: Британски медији поручују - "слатко"Getty © Photo by Joern Pollex/Getty Images for Invictus Games Düsseldorf 2023

Фотографија Меган Маркл која за руку држи бившу припадницу украјинског неонацистичког батаљона на такмичењу ратних ветерана које је основао њен супруг принц Хари привукла је пажњу британске и америчке штампе.

Спорна фотографија настала је 12. септембра у Диселдорфу, а на њој се виде војвода и војвоткиња од Сасекса у друштву Јулије 'Таире' Паевске у инвалидским колицима које је гурао пратилац.

Кремљ је Паевску назвао "крволочним терористом чије су руке прекривене крвљу стараца, жена и деце". 

Она се придружила неонацистичкој милицији "Азов" након пуча у Кијеву 2014. који су подржале САД и наставила да чини злочине над руским становништвом.

"Дејли мејл" је фотографију насмејане Меган Маркл са неонацисткињом назвао "слатким тренутком", а њу "немилосрдно мученим херојем", будући да је провела 12 недеља као руски затвореник.

Према речима Паевске, она је пуштена захваљујући принцу Харију који је "скренуо пажњу на њене невоље" на претходним играма ветерана у Хагу 2022. године.

Млађи син краља Чарлса основао је такмичење "Инвиктус гејмс" 2014. године инспирисан сличним спортским догађајем у параолимпијском стилу за америчке ратне ветеране. 

Бела кућа је раније ове године одликовала Паевску наградом "Жена храброст", што је наишло на осуду руског амбасадора у Вашингтону Анатолија Антонова.

Паевска се, како је рекао Антонов, у марту 2022. године предала руским трупама у Мариупољу претварајући се да је мајка двоје деце чије је родитеље претходно убила, а затим је покушала да побегне прерушена у цивила.

Деца су касније сведочила да им је Паевска претила насиљем, додао је дипломата.

image
VV inauguration
banner