Магазин

Принцу Харију уклоњена титула Његово краљевско височанство

На веб страници британске краљевске породице принцу Харију, војводи од Сасекса, уклоњена је титула Његово краљевско височанство, три године након што је престао да обавља дужности као члан краљевске породице.
Принцу Харију уклоњена титула Његово краљевско височанствоGetty © Carl Court

Ројал.ук (Royal.uk) сада наводи принца Харија и Меган као војводу од Сасекса и војвоткињу од Сасекса на страницама њихове биографије, док други чланови краљевске породице имају титуле Његово или Њено краљевско височанство, пренео је британски "Тајмс".

Портпарол Бакингемске палате рекао је за "Дејли меил" да сајт садржи преко 5.000 страница информација о животу и раду краљевске породице, да је након смрти британске краљице Елизабете II садржај поново прегледан и да повремено бива ажуриран.
До развоја догађаја дошло је када је принц Хари рекао окупљенима у Токију да је његов живот доброчинство током конференције о спорту, заједници и филантропији.
"Већи део свог живота сам био укључен у многе добротворне организације и веома сам испуњен 'давањем' што је могуће већем броју људи. Мој живот је доброчинство, увек је било, увек ће бити", истакао је он.
Осмехујући се, војвода од Сасекса је, такође, похвалио "топлину, саосећање и великодушност" јапанске културе и рекао да би срећно живео ту ако би га желели.
Принц Хари, је путовао са својом супругом Меган и децом Арчијем (4) и Лилибет (2), а учествовао је на ИСПС-у (Међународно друштво за промоцију спорта) Самиту спортских вредности - специјално издање.

Принц Хари је поручио да је јапанска топлина, саосећање, великодушност, сваки појединачни елемент јапанске културе заиста јединствен и веома посебан.

Док су Хари и Меган недавно изгубили своје титуле краљевских височанстава, титуле њихове деце Арчија и Лилибет су ажуриране раније ове године, па се уместо господара и госпођице, сада називају

"Принц Арчи Маунтбатен-Виндзор" и "Принцеза Лилибет Маунтбатен-Виндзор". Титуле су промењене након Чарлсовог доласка на престо.

image
VV inauguration
banner