Свет

Орбан: Украјина не може да победи, Запад то зна, а не сме да призна

Заборавите на то да ће руски председник бити смењен са функције, што је у почетку био део стратегије Запада, поручио је мађарски премијер
Орбан: Украјина не може да победи, Запад то зна, а не сме да признаwww.globallookpress.com © IMAGO/photonews.at/Georges Schne

Војним стручњацима је очигледно да Украјина не може да победи на бојном пољу, само се западни политичари не усуђују да то признају, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

Према његовим речима, Украјина је требало да води одбрамбени рат, а Европска унија требало је да јој пружи новац и војну помоћ.

"Пре неколико месеци, најављен је почетак украјинске контраофанзиве и да је тај циљ био реалан, да су победили на првој линији фронта, онда би било могуће тражити новац. Сада сви знају, али се не усуђују да кажу да је та стратегија пропала", казао је Орбан за радио "Кошут".

Како је додао, сви војни стручњаци то већ говоре и пишу, али се политичари не усуђују да кажу да су изабрали лошу стратегију.

"Јасно је да Украјинци неће победити на фронту, а да Руси неће изгубити. И заборавите на то да ће руски председник бити смењен са функције, што је у почетку био део стратегије Запада", указао је Орбан, истакавши да је ЕУ потребан план Б за Украјину.

image