Свет

Нове санкције Британије против Москве

На списку санкционисаних овај пут се нашло 20 појединаца и девет организација
Нове санкције Британије против Москве© Envato.elements.com

Велика Британија увела је нове санкције против Русије. Списак је проширен на 29 нових правних и физичких лица, а нове мере усмерене су против руског нафтног сектора и сектор злата.  

Како јављају руски медији, на списак санкционисаних додати су Руски савез индустријалаца и предузетника (РСПП), Руско национално друштво за реосигурање (РНРП), Уралско рударско-металуршко предузеће (УММЦ), компанија за ископавање злата Норд Голд и још шест других правних лица.

Када је реч о физичким лицима, санкције су уведене против 20 појединаца. Међу њима су и два странца: један из Швајцарске и један из Зимбабвеа. Свима њима, како јављају "РИА Новости", забрањен је улазак у Уједињено Краљевство, а њихова имовина, која се налази у тој земљи, биће замрзнута. 

Раније током дана појавила се информација да представници министарстава спољних послова земаља Г7, међу којима је и Лондон, нису успели да се договоре око увођења санкција против руског сектора дијаманата.

О овим мерама се разговара од септембра, а очекује се да би требало да ступе на снагу почетком 2024. Иста ситуација је и у ЕУ, без обзира на то што је Европска комисија поручила да би извоз руског драгог камења бити један од приоритета 12. пакета санкције ЕУ.

image