Свет

Индија: Запад уводи санкције Русији као да се цео свет слаже са њима

Санкције су, заправо, контролишући механизам који развијене економије користе против Русије, да би одбраниле своје интересе, објашњава шеф индијске дипломатије
Индија: Запад уводи санкције Русији као да се цео свет слаже са њимаwww.globallookpress.com © Carsten Koall

Запад жели да представи као да је цео свет пристао на санкције, које су уведене против Русије, али то није тако, јер су ове рестриктивне мере погодан алат само за западне земље, рекао је за италијанску "Коријера дела сера" индијски министар спољних послова Субрамањам Џаишанкар.

"Ове санкције су контролишући механизам, који је на располагању развијеним економијама, а који се заснива на механизмима, овлашћењима и инструментима креираним током више година. Развијене економије користе ове контролишуће механизме када им одговара. Не обраћају се Уједињеним нацијама у потрази за легитимитетом: они то раде када мисле да су на тацни њихови интереси. Наравно, концепт санкција се у многим деловима света различито перципира. Али, ово (то како Запад представља свету санкције уведене против Москве) се ради као да је цео свет пристао на санкције. То није тачно", изјавио је шеф индијске дипломатије. 

"У једном тренутку стране ће морати да седну за сто и поразговарају", а Индија је, како каже, "увек спремна да пружи руку помоћи".

image