Свет

Америка започела тестирање најновијег стратешког бомбардера (ВИДЕО)

Б-21 "рајдер" је подвргнут тестирању лета како би се осигурала стабилност, домет и ударна снага бомбардера за одвраћање агресије и стратешких напада на Сједињене Државе, рекла је портпаролка америчког ваздухопловства Ен Штефанек
Америка започела тестирање најновијег стратешког бомбардера (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Sra Andrew Kobialka/Planetpix

Ратно ваздухопловство САД почело је тестирање најновијег стратешког бомбардера Б-21 "рајдер", изјавила је портпаролка америчког ваздухопловства Ен Штефанек, преносе "РИА Новости".

"Б-21 'рајдер' је подвргнут тестирању. То је важан корак у тестирању које спроводе Центар за тестирање ваздухопловства и Заједничка група за тестирање Б-21 412. тестног крила како би се осигурала стабилност, домет и ударна снага бомбардера за одвраћање агресије и стратешких напада на Сједињене Државе, као и на наше савезнике и партнере", казала је Штефанек.

Бомбардер, који је развила америчка мултинационална компанија за ваздухопловну и одбрамбену технологију "Нортхроп Груман" користећи стелт технологију, први пут је приказан пре мање од годину дана.

image