Свет

Илон Маск једном речју сумирао извештај да Украјина стоји иза саботаже Северног тока

Власник Тесле придружио се на Иксу дискусији о тексту "Вашингтон поста" о саботажи гасовода
Илон Маск једном речју сумирао извештај да Украјина стоји иза саботаже Северног токаGetty © WPA Pool / Pool

Милијардер Илон Маск придружио се на Иксу (бивши Твитер) дискусији коју је бивши званичник Стејт департмента Мајкл Бенц покренуо постом: "После годину дана лагања кроз зубе, 'Вашингтон пост' је данас конално одустао".

Маск је једном речју сумирао извештај да иза саботаже Северног тога стоји пензионисани пуковник Роман Червински: "Занимљиво".

Лист је објавио, позивајући се на украјинске званичнике и европске изворе, да је координатор експлозије гасовода Северни ток 1 и Северни ток 2 наводно био бивши командант једне од јединица снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине, пуковник Роман Червински. Према изворима публикације, он је надгледао рад тима од шест људи који су изнајмили јахту и користили опрему за дубоко море за постављање експлозива на места саботаже.

Према причи "Вашингтон поста", Червински је добијао наређења од високих украјинских званичника, који су са своје стране извештавали главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног са којим је украјински председник тренутно у сукобу.

image