Свет

Роберт Кенеди Млађи: Окончаћу америчку војну експанзију

Кенеди Млађи каже да ће, уколико постане председник, затворити већину америчких војних база у иностранству и окончати политику провоцирања Русије и Кине
Роберт Кенеди Млађи: Окончаћу америчку војну експанзију© Tanjug/AP Photo/Meg Kinnard, File

Независни кандидат за председника Сједињених Америчких Држава Роберт Кенеди Млађи изјавио је да ће наставити напоре свог стрица, бившег председника Џона Ф. Кенедија, и окончати војну експанзију САД широм света, уколико буде изабран на изборима 2024. године.

"Џон Кенеди је био посвећен миру. Ако ме амерички народ изабере за свог председника, наставићу процес који је мој стриц покренуо пре 60 година - окончање америчке војне империје. Вратићу војску у њену одговарајућу функцију - одбране отаџбине", рекао је Кенеди за "Фокс њуз".

Он је, на годишњицу убиства стрица, напоменуо да је могуће вратити визију Џона Кенедија о САД као земљи која служи као пример мира и слободе.

Кенеди Млађи је нагласио да ће затворити већину америчких војних база у иностранству и да ће окончати политику провоцирања Русије и Кине.

"Још није касно да се скрене са ратног пута на пут мира који је Џон Ф. Кенеди замислио за нашу нацију", додао је кандидат за председника САД.

Џон Ф. Кенеди убијен је 22. новембра 1963. године у председничком конвоју током посете Даласу у савезној држави Тексас.

Воренова комисија америчке владе утврдила је да је Ли Харви Освалд убио Џона Кенедија, али је њен закључак деценијама оспораван.

image