Свет

Још један фронт за Зеленског: После Залужног, у сукобу и са Кличком

Градоначелник Кијева је критиковао "несклад између информација и стварности" код председника Украјине и навео да је потребно "бити искрен, с обзиром на озбиљност ситуације у Украјини"
Још један фронт за Зеленског: После Залужног, у сукобу и са КличкомGetty © John Moore

Председник Украјине Владимир Зеленски (45) и градоначелник Кијева Виталиј Кличко су конкуренти на најављиваним и одложеним председничким изборима у тој земљи. Мећутим, како пише немачки "Билд", Кличко наводи да Зеленског сада оштро напада из других разлога.

"Људи се питају зашто нисмо били боље припремљени за овај рат. Зато што је Зеленски до краја негирао да ће се то догодити", објаснио је Кличко за швајцарски новински портал "20 Минутен".

Како додаје "Билд", Виталиј Кличко је критиковао "несклад између информација и стварности" код Владимира Зеленског и навео да је потребно "бити искрен с обзиром на озбиљност ситуације у Украјини".

Градоначелник Кијева је такође критиковао став Зеленског према независности локалних власти у односу на администрацију председника Украјине, односно њега самог. 

Иако је званични Кијев дуго негирао да постоји икакав сукоб између председника и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, он је постао јаван и о њиему пишу чак и западни и украјински медији, упркос обзира на тоталној цензури. 

image