Свет

Карлсон о уцени шефа Пентагона: "Слаћемо вашу децу у рат са Русијом"

Министар одбране запретио је конгресменима шта ће се десити ако не одобре још новца за украјинског председника Владимира Зеленског и Кијев, платите олигарсима или ћемо убити вашу децу, прокоментарисао је амерички новинар
Карлсон о уцени шефа Пентагона: "Слаћемо вашу децу у рат са Русијом"www.globallookpress.com © © Billy Bennight

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена отворено је претила Американцима због Украјине и то могућношћу слања њихових најближих у рат против Русије, написао је познати новинар Такер Карлсон на друштвеној мрежи Икс.

Како је навео, у разговорима у Представничком дому конгреса затвореним за јавност министар одбране Лојд Остин запретио је конгресменима шта ће се десити ако не одобре још новца за украјинског председника Владимира Зеленског и Кијев.

"Послаћемо ваше ујаке, рођаке и синове да се боре против Русије", цитирао је Остина Карлсон.

Амерички новинар додао је и свој коментар: "Платите олигарсима или ћемо убити вашу децу".

На питање власника Икса милијардера Илона Маска испод његове објаве да ли је Остин стварно то рекао, Карлсон је одговорио да јесте и да је то потврђено.

Претходно је амерички председник Џозеф Бајден, уочи гласања о новом пакету помоћи Украјини који на крају није усвојен, изјавио да ће Русија након победе у Украјини, наводно, напасти чланице НАТО, а да то онда значи да ће америчке трупе ратовати с Русима.

Слично је рекао и координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби који је назвао веома вероватним учешће америчке војске у конфронтацији са руским снагама у случају да руска војска победи у специјалној војној операцији. 

image