Свет

У САД нападају све који су против помоћ Кијеву: "Раде за Путина"

Америчка администрација жели да се сукоб у Украјини настави, али подршка Кијеву данас слаби позицију САД у свету, каже бивши новинар "Фокс њуза"
У САД нападају све који су против помоћ Кијеву: "Раде за Путина"www.globallookpress.com © Billy Bennight

Америчке политичаре који се противе наставку подршке Украјини колеге покушавају да ућуткају оптужујући их за сарадњу са Русијом, написао је на Иксу амерички новинар Такер Карлсон. 

"Конгрес САД жели да се овај сукоб настави. Ви мислите да ће неко рећи: 'То је ужасно'? Али то скоро нико није урадио. Зашто? Став администрације је такав да, уколико ви не подржавате то, ако не желите да олигарсима у Украјини пошаљете још 60 милијарди долара, онда ви радите за Владимира Путина", објаснио је Карлсон.

Такође, овај новинар који је до недавно радио за "Фокс њуз", пише и да су САД ослабиле своје позиције пружајући подршку Украјини.

Додао је да сматра да украјинске снаге не могу победити на фронту и да стога и нема смисла слати нове војнике у зону СВО јер их тамо чека сигурна смрт.  

Подсетимо, председник САД Џозеф Бајден раније је затражио од конгреса 106 милијарди долара у циљу пружања подршке Украјини и Израелу, али за тај захтев није добио одговарајућу подршку.

Републиканци су у Представничком дому, у којем чине већину, гласали за помоћ Израелу, али не и за помоћ Украјини. Демократе су овај предлог блокирале, а Бајден је одлуку објаснио тиме да неће потписати пружање помоћи само Тел Авиву, већ да ће подржати опцију која ће обухватати и Украјину. 

image