Свет

Амстердам гаси "црвене фењере": Све проститутке у један солитер

Краљице ноћи ускоро би требало да се преселе у Европа булевар
Амстердам гаси "црвене фењере": Све проститутке у један солитер© Velar Grant/ZUMAPRESS.com

Амстердамске проститутке ускоро ће, како ствари стоје, уместо у кварту "Црвених фењера" ординирати у вишеспратници која ће бити изграђена на локацији коју за њих у улици Европа булевар изаберу надлежни.

Градоначелница Амстердама Фемке Халсема и градски одборници разматрају које је најприхватљивије место на коме би сексуалне раднице убудуће нудиле своје услуге, након примедби људи и организација са седиштем у тој области.

Амстердамско Градско веће у наредним месецима расправљаће о том предлогу, иако је било неизвесно да ли градоначелница и одборници имају довољно гласова да подрже поменуту идеју, али ако буде одобрена, следеће године "Еротски центар" прешао би у фазу пројектовања.

Холандски медији преносе да се дамама ноћи идеја ни најмање не допада, aли је план власти да се кварту "Црвених фењера" врати пређашња функција- да поново буде центар трговине, уметности и малог бизниса.

Солитер у коме ће убудуће пословати амстердамске проститутке имаће око 100 јединица и довешће до затварања исто толико "прозора" у поменутој "црвеној четврти", где тренутно постоји 249 места за проституцију.

Проституција је у Холандији легална, али није свуда дозвољена. Противзаконито је "практиковати" сексуални рад код куће, у хотелској соби или на улици, на пример.

image