Свет

Подршка великану француског глумишта: Више од 50 колега стало у одбрану Депардјеа, половина жене

Француски глумац Жерар Депардје оптужен је за сексуално злостављање
Подршка великану француског глумишта: Више од 50 колега стало у одбрану Депардјеа, половина жене© Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Више од 50 француских глумаца, сценариста и продуцената објавило данас текст у листу "Фигаро", којим је стало у одбрану филмске звезде Жерара Депардјеа упркос све већем довођењу у питање његовог понашања према женама током пет деценија каријере.

Поменути текст потписале су многе славне личности, међу којима и глумица, певачица и бивша прва дама Француске Карла Бруни, некадашња Депардјеова партнерка Карол Буске и глумци Пјер Ришар, Шарлот Ремплинг и Викторија Абрил, преноси АП.

Агенција напомиње да су близу половине од укупно 56 потписника биле жене, а многи припадају Депардјеовој генерацији.

Депардје (74) је негирао оптужбе, а поменути есеј подршке назвао је прелепим.

Потписници текста поред осталог наводе да не "могу да ћуте пред линчем и бујицом мржње која се обрушава на његову личност".

"Када је Жерар Депардје на мети, нападнута је филмска уметност. Француска му толико дугује и лишити се овог великог глумца био би пораз и смрт уметности", наводи се у тексту који је објавио "Фигаро".

АП подсећа да је француски глумац оптужен за силовање и сексуални напад 2020. године, након што га је тужила глумица Шарлот Арнол, а десетине других жена га је оптужило за узнемиравање или сексуално злостављање.

image
VV inauguration
banner