Свет

Бивша шефица аустријске дипломатије: Путинове речи се оствариле - Русија претекла немачку економију

Руска Федерација је престигла Немачку на ранг листи десет највећих економских сила, каже Карин Кнајсл
Бивша шефица аустријске дипломатије: Путинове речи се оствариле - Русија претекла немачку економијуwww.globallookpress.com © EIBNER/EXPA/Johann Groder, via w

Ситуација у глобалној економији значајно се променила у корист Русије, изјавила је бивша министарка спољних послова Аустрије Карин Кнајсл. 

Према њеним речима, руски председник Владимир Путин је прошле године на Петербуршком економском форуму рекао да је Руска Федерација међу десет највећих економских сила.

"Путин је појаснио да је Русија шеста међу највећим економским силама, али да може престићи Немачку. Неколико месеци касније, догодило се управо то. Руска Федерација је престигла Немачку на ранг листи десет највећих економских сила", казала је Кнајсл у интервјуу новинару Флавију фон Вицлбену.

Претходно је помоћник руског председника Максим Орешкин изјавио да је Русија постала највећа економија у Европи, док је тик до Јапана у борби за четврто место на свету.

"Кина је постала водећа економија, Русија је постала највећа економија у Европи, која већ дише у леђа Јапану у трци за четврто место. А азијске економије су озбиљно напредовале на лествици. Индија је заузела треће место, Индонезија се попела на седмо место и ускоро ће почети да јуриша на позицију Немачке која је тренутно шеста", рекао је Орешкин у интервјуу за магазин "Експерт".

image