Русија

Помоћник руског председника: Русија постала највећа економија Европе

САД убијају европску економију, и чим заврше с њом, прећи ће на азијско тржиште, додао је Орешкин
Помоћник руског председника: Русија постала највећа економија Европеwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Помоћник руског председника Максим Орешкин изјавио је да је Русија постала највећа економија у Европи, док је тик до Јапана у борби за четврто место на свету.

"Кина је постала водећа економија, Русија је постала највећа економија у Европи, која већ дише у леђа Јапану у трци за четврто место. А азијске економије су озбиљно напредовале на лествици. Индија је заузела треће место, Индонезија се попела на седмо место и ускоро ће почети да јуриша на позицију Немачке која је тренутно шеста", рекао је Орешкин у интервјуу за магазин "Експерт".

По његовим речима, Сједињене Америчке Државе убијају европску економију, додавши да ће се "чим заврше с канибализацијом својих европских партнера, фокусирати на азијско тржиште".

"Сада је најважније питање за водеће играче какав ће бити однос снага на растућим тржиштима. Сједињене Државе ће се, чим заврше с канибализацијом својих европских партнера, убијајући европску хемијску, аутомобилску и другу индустрије, фокусирати на азијска тржишта", рекао је Орешкин, преноси РИА.

Он је додао да се у свету води "трка за суверенитетом", те да су чак и западне земље, "главни проповедници глобализације", почеле да се боре за суверенитет у многим областима.

Према његовим речима, постоје три нивоа суверенитета – државни који се односи на политички и безбедносни систем, јавни који се односи на образовање и културу и економски.

"Ако изоставимо светске велесиле, као што су Кина, САД или Индија, онда је чак и релативно мала земља као што су Уједињени Арапски Емирати последњих година направила значајан напредак у јачању сопственог суверенитета", рекао је Орешкин.

Истовремено, како је рекао, УАЕ чувају вредности сопственог становништва.

image
VV inauguration
banner