Свет

Латино трампизам: Доналд води у анкетама у односу на Бајдена међу латиноамеричким бирачима

Трамп води међу младим гласачима, посебно код млађих од 35 година и то са 37 одсто подршке у односу на Бајденових 33 одсто
Латино трампизам: Доналд води у анкетама у односу на Бајдена међу латиноамеричким бирачима© Scott Olson/Getty Images

Са 39 одсто подршке међу латино гласачима, бивши амерички председник Доналд Трамп избио је на прво место у анкетама испред актуелног демократског лидера Џозефа Бајдена, пише "Гардијан".

Нова анкета показује да рејтинг републиканца све више расте код бирачког тела, а истраживања "Ју-Ес-Еј тудеј" и Универзитета Сафолк показују је да је Трамп имао 39 одсто подршке међу испитаним латино гласачима, у поређењу са Бајденових 34 одсто.

Резултат сигнализира пад у односу 2020. годину, када је Бајден добио 65 одсто подршке гласача пореклом из Латинске Америке.

Подаци такође наглашавају тренд смањења подршке Бајдену међу различитим кључним демографским групама, укључујући младе гласаче.

Пад подршке међу Латиноамериканцима најављује потенцијалне изазове у задржавању кључног дела оних који су заслужни за Бајденову изборну победу 2020. године.

Трамп води међу младим гласачима, посебно код млађих од 35 година и то са 37 одсто подршке у односу на Бајденових 33 одсто, што је велики пад у односу на Бајденову предност од 24 поена у истој гласачкој групи 2020. године.

Међутим, око двадесет одсто латиноамеричких и црних анкетираних гласача рекло је да би подржало неког трећег, као и 21 одсто младих бирача.

Трампово вођство остаје упркос антиимигрантској реторици којој је склон и коју је користио када је освојио републиканску номинацију 2016. године.

image