Свет

Трамп: Бајден до избора може да започне трећи светски

Није им се допало то што сам се слагао са Путином. Али ја волим да се слажем са људима који имају 1.600 јединица нуклеарног оружја, поручио бивши председник
Трамп: Бајден до избора може да започне трећи светски© Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Амерички председник Џозеф Бајден је у стању да започне трећи светски рат и уништи Америку за десет месеци колико је преостало до председничких избора у земљи, истиче његов претходник Доналд Трапм на страначком скупу у Ајови

"Ни према коме се не односе како треба. Можда нас задеси и трећи светски рат. Јесмо близу избора, али не довољно близу. За десет месеци могу потпуно да униште нашу земљу", тврди Трамп.

Бивши амерички председник је поновио да жели да спречи сукобе у Украјини и на Блиском истоку, а да ће и ситуацију на Корејском полуострву држати под контролом јер, за разлику од Бајдена, како каже, зна како да преговара са светским лидерима.

"Није им се допало то што сам се слагао са Путином. Али ја волим да се слажем са људима који имају 1.600 јединица нуклеарног оружја", каже Трамп.

Себе је назвао јединим кандидатом који би могао да спасе Америку и обећао да под његовом влашћу Американци неће доживети трећи светски рат.

image