Свет

Кипар: Христодулидес спровео дуго очекивану реконструкцију владе

Очекивало се да ће министри правде, здравља и пољопривреде бити смењени након инцидената прошле године
Кипар: Христодулидес спровео дуго очекивану реконструкцију владеwww.globallookpress.com © Joko/http://imagebroker.com/#/search/

Председник Кипра Никос Христодулидес сменио је у понедељак министре здравља, правде, одбране и пољопривреде у оквиру реконструкције која се очекивала скоро годину дана.

На челу кључних ресора спољних послова, финансија, енергетике и унутрашњи послова остали су досадашњи министри, преноси Ројтерс.

Христодулидес, који је на власт дошао као независан кандидат са подршком центристичких партија, суочио се са критикама због најаве плана о реконструкцији владе у предстојећих 18 месеци, али су смене министара правде, здравља и пољопривреде биле очекиване након бројних критика на њихов рад и понашање.

Очекивало се да ће министри правде, здравља и пољопривреде бити смењени након расних нереда прошле године, након спора између министра здравља и подређеног службеника, који се одиграо на друштвеним мрежама, и контроверзе око радова на путу на еколошки осетљивом полуострву на северозападу Кипра, у које се заплео министар пољопривреде.

Нови министри ће положити заклетву 10. јануара, рекао је портпарол кипарске владе Константинос Летимбиотис.

image