Свет

Наоружани упали у ТВ програм уживо: Председник Еквадора наредио ликвидацију банде (ВИДЕО)

Из просторија еквадорске телевизије ТЦ из града Гвајакила приказани су наоружани људи са капуљачама како терају запослене да легну на под, док се у позадини чују пуцњи и вика
Наоружани упали у ТВ програм уживо: Председник Еквадора наредио ликвидацију банде (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Xavier Caivinagua

Еквадорска полиција саопштила је данас да је евакуисала запослене из зграде ТВ ТЦ у граду Гвајакила, након што су наоружани нападачи са капуљачама упали у просторије телевизије.

У данашњем живом ТВ преносу из просторија еквадорске телевизије приказани су наоружани људи са капуљачама како терају запослене да легну на под, док се у позадини чују пуцњи и вика.

Председник Еквадора Данијел Набоа наредио је војсци да ликвидира припаднике криминалне групе које држе таоце у градовима широм државе.

"Као резултат интервенције, наше полицијске јединице су до сада успеле да ухапсе више субјеката", наводи се у саопштењу полиције и додаје да су прикупљени докази који ухапшене доводе у везу са злочином.

Наоружани нападачи ушли су и на Универзитет у Гвајакилу и покушали да киднапују људе. 

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама виде се уплашени студенти који истрчавају из зграде. Они који нису стигли на време забарикадирали су се у канцеларији. Полиција је стигла на лице места.

Инцидент се догодио дан након што је председник Данијел Нобоа прогласио ванредно стање после бекства из затвора вође озлоглашене криминалне групе, преноси Ројтерс.

Председник Еквадора потписао је данас извршни декрет којим је прогласио да је у тој земљи у току унутрашњи оружани сукоб.

Он је навео да је велики број организованих криминалних група означио као терористичке организације, додавши да је наредио оружаним снагама да изведу војне операције како би неутрализовале те групе.

У Еквадору је на снази ванредно стање због бекства из затвора вође озлоглашене криминалне групе Адолфа Масијаса Виљамара, званог Фито, након чега је киднаповано најмање седам полицијских службеника, а забележен је и низ експлозија широм земље.

Фитова група је, између осталог, осумњичена за убиство једног председничког кандидата у Еквадору.

Након проглашења ванредног стања, киднаповано је најмање седам полицијских службеника и догодио се низ експлозија широм Еквадора.

Фито је служио 12-годишњу затворску казну, али су стражари у недељу, 7. јануара приметили да га нема у ћелији.

Од тада траје потрага за вођом моћне мафијашке групе Лос Чонерос (Људи из града Чоне) који је побегао из ћелије у делу затвора у Гвајакилу који је под посебном присмотром, пренео је раније Би-Би-Си.

Председник Еквадора Данијел Нобоа, који је пре три месеца ступио на дужност као најмлађи председник у историји земље, прогласио је ванредно стање на период од 60 дана, које између осталог подразумева привремену забрану јавних окупљања и полицијски час.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner