Свет

Медији: На футроли за пиштољ Хантера Бајдена пронађен кокаин

Снага доказа против Хантера Бајдена је неоспорива, кажу из америчког Тужилаштва
Медији: На футроли за пиштољ Хантера Бајдена пронађен кокаин© Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Амерички истражитељи прошле године су пронашли трагове кокаина на футроли за оружје која припада сину америчког председника, Хантеру Бајдену, објавио је Еј-Би-Си њуз.

Како пише овај медиј, Тужилаштво је позвало суд да не прихвати захтев Хантера Бајдена да се одбаце оптужбе против њега због незаконитог поседовања оружја, што је, иначе, зависницима од наркотика забрањено.

"Снага доказа против њега је неоспорива. Да будемо јасни, истражитељи су буквално пронашли дрогу у торбици у којој је оптужени држао пиштољ", рекли су тужиоци, а преноси Еј-Би-Си њуз.

Федерални истражни биро (ФБИ) је утврдио да се ради о кокаину.

Подсетимо, Министарство правде САД поднело је у децембру нову кривичну пријаву против Хантера Бајдена, због оптужби да није платио порезе у износу од 1,4 милиона долара.

Хантер Бајден је оптужен за три кривична дела и шест прекршаја у вези са неплаћањем пореза, а прети му казна до 17 година затвора уколико буде осуђен, пренео је Ројтерс.

Он је и раније био суочен с оптужбама за неплаћање пореза, а у октобру је на суду у Делаверу рекао да се не сматра кривим по оптужници да је лагао да није користио дроге приликом набавке пиштоља.

image