Свет

Хути поново гађали амерички брод; Бајден: Наши напади били неуспешни, али не одустајемо

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да ће се амерички напади наставити, чак и да то не заустави активности Хута
Хути поново гађали амерички брод; Бајден: Наши напади били неуспешни, али не одустајемо© Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Јеменски Хути лансирали су две противбродске балистичке ракете на танкер у власништву Сједињених Америчких Држава касно јуче, али су ракете пале у воду близу брода, не изазивајући штету, саопштила је америчка војска.

"Посада је приметила пројектилe који ударају у воду у близини брода. Пријава о повређенима или оштећењима на броду није било", саопштили су из Централне команде САД.

Хути су преузели одговорност за напад, који се догодио синоћ око 21 часа по локалном времену, преноси Ројтерс.

Они тврде да нападају бродове у знак солидарности с Палестинцима који се налазе на удару Израела у Гази, а ово је трећи такав напад у последња три дана.

Прошле недеље, САД су започеле бомбардовање положаја Хута у Јемену, а ове недеље Вашингтон је вратио ову организацију на списак "терористичких" група.

Бајден: Напади ће се наставити

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да ће се амерички напади на Јемен наставити, чак иако то не заустави активности Хута.

Одговарајући на питање новинара да ли су удари на Јемен били успешни када је у питању одвраћање Хута рекао је "Не. Да ли ће напади бити настављени? Да".

image