Свет

Нови напад у Истанбулу: Шест особа рањено испред зграде суда, нападачи ликвидирани

Утврђено је да су нападачи били чланови странке крајње левице Револуционарна народноослободилачка партија/Фронт, коју Турска класификује као терористичку организацију, рекао је турски министар унутрашњих послова Али Јерликаја
Нови напад у Истанбулу: Шест особа рањено испред зграде суда, нападачи ликвидираниwww.globallookpress.com © Safar Rajabov/XinHua

Шесторо људи, укључујући троје полицијских службеника, рањени су данас у пуцњави испред зграде суда у Истанбулу, саопштио је турски министар унутрашњих послова Али Јерликаја, додајући да је двоје нападача убијено, јавља канал "НТВ".

"Изведен је покушај напада на контролни пункт испред капије код суда Чаглајан у Истанбулу и двоје нападача, жена и мушкарац, су убијени", казао је Јерликаја.

Према његовим речима, утврђено је да су нападачи били чланови странке крајње левице Револуционарна народноослободилачка партија/Фронт (ДХKП/Ц), коју Турска класификује као терористичку организацију.

Министар правде Јилмаз Тунџ осудио је оружани напад и навео да су тужиоци покренули истрагу о нападу.

Недавна мета терористичког напада у Истанбулу била је католичка црква, када је током молитве погинула једна особа.

Јерликаја је навео да је у нападу на италијанску католичку цркву Санта Марија убијен један турски држављанин који је био на мети наоружаних људи, пренео је Ројтерс.

Он је навео да су нападачи носили маске и да су "учествовали" у недељним молитвама.

Јерликаја на платформи Икс није навео мотив напада и није открио ко је извео напад. 

Исламска држава преузела је одговорност за тај напад у објави на Телеграму, наводећи да је напад одговор на позив вођа ИС да се циљају Јевреји и хришћани.

image