Свет

Израел не слуша Бајдена: Најмање девет људи погинуло у израелском бомбардовању Газе

Ноћашњи ваздушни напади су изведени након што је амерички председник укорио Израел рекавши да је операција против Хамаса "претерана"
Израел не слуша Бајдена: Најмање девет људи погинуло у израелском бомбардовању ГазеGetty © Ali Jadallah/Anadolu

У израелским ваздушним нападима током ноћи на централни део појаса Газе и на јужни град Рафа, погинуло је најмање девет људи, укључујући децу и жене, рекли су сведоци и болнички званичници.

Очевици су навели да је у нападу погођена стамбена зграда у Рафи, као и обданиште које је претворено у склониште за расељене у централном граду Заваиди, преноси "Тајмс оф Израел". 

Наводи се да још није познат број људи који су повређени у нападима повређен број људи и да су они пребачени у оближње болнице.

Израелски ноћашњи ваздушни напади изведени су неколико сати након што је амерички председник Џозеф Бајден рекао да сматра да је операција коју Израел води против Хамаса "претерана".

Амерички председник је поручио да се залаже да хуманитарна помоћ стигне у Газу, као и да подржава прекид ватре како би се омогућило ослобађање талаца.

"Све ово мора да престане што пре, има много невиних људи, много оних који гладују, који су у невољи и који умиру", нагласио је Бајден.

То је један од до сада најоштријих укора које је Бајден изрекао на рачун операције Израела у Гази, наводи Си-Ен-Ен.

Више од половине од 2,3 милиона становника Појаса Газе побегло је у Рафу, у складу са наредбама за евакуацију које је издао Израел због појачавања копнене офанзиве.

image