Свет

Орбан: Волео бих да се Трамп врати у Белу кућу и донесе мир Источној Европи

Мађарски премијер Орбан је оценио да ће глобална политичка сцена изгледати потпуно другачије крајем ове године и навео да очекује да се маневарски простор његове земље повећа у мери која, како је навео, није виђена већ дуго
Орбан: Волео бих да се Трамп врати у Белу кућу и донесе мир Источној Европи© Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да би волео да се бивши амерички председник и кандидат за републиканску председничку номинацију Доналд Трамп врати у Белу кућу и допринесе постизању мира у Источној Европи.

Орбан је у годишњем обраћању нацији рекао да би 2024. могла бити "прекретница" због одржавања избора у ЕУ, САД, Индији и у десетак других земаља.

"Не можемо да одлучујемо о изборима других земаља, али бисмо веома волели да се Доналд Трамп врати", навео је Орбан, објавила је агенција МТИ.

Орбан је оценио да ће глобална политичка сцена изгледати потпуно другачије крајем ове године и да очекује да се маневарски простор Мађарске повећа у мери која, како је навео, није виђена већ дуго.

Он је истакао да садашња администрација ЕУ неће извући Европу из кризе, као и да би ново европско десно крило, чији су део Мађари, могло да донесе, како је навео, "праву промену".

image