Свет

Рама у Анкари: Албанци никад неће заборавити што сте у првим минутима признали независност "Косова"

Албански премијер је рекао да Албанија и такозвано Косово не могу Турској да забораве три ствари
Рама у Анкари: Албанци никад неће заборавити што сте у првим минутима признали независност "Косова"Getty © Emin Sansar/Anadolu

Албанци никада неће заборавити то што је Турска била једна од првих земаља која је признала независност Косова, поручио је данас премијер Албаније Еди Рама на заједничкој конференцији за медије са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом у Анкари, преноси Економија онлајн.

Рама је, између осталог, рекао да Албанија и такозвано Косово не могу Турској да забораве три ствари:

"Турска је признала Косово као независну републику неколико минута након што је њен парламент прогласио независност. Друга ствар, када је Албанију погодио земљотрес са изузетно тешким последицама, први сте са мном комуницирали и рекли да, док је Турске - Албанија никада неће бити сама. Дали сте јавну иницијативу за хитан почетак градње 500 нових станова", рекао је Рама.

Навео је и помоћ Турске у време пандемије ковида.

"Када су се Албанија и албански народ, са осталим народима нашег балканског региона, осећали као риба на сувом, у тренутку када је свет погодила пандемија ковида, и гледали на европским телевизијама почетак вакцинације у Европи, да није било Турске и да није било вас лично, ко зна колико би људи изгубило живот. Ова три тренутка између живота и смрти се никада не заборављају", поручио је Рама.

image