Свет

Колера поново хара? Заразна болест на норвешком броду за Маурицијус

Како би обавила додатна тестирања, влада Маурицијуса је одложила искрцавање са брода и укрцавање на следећи крузер
Колера поново хара? Заразна болест на норвешком броду за МаурицијусGetty © Peter Jackson/Loop Images/Universal Images Group

Због сумње да су путници заражени колером, норвешки крузер под називом "Норвешка зора" стављен је у карантин код обале Маурицијуса.

Брдоз је убрзо омогућено пристајање у главном граду те острвске афричке земље Порт Луис, након што нису пронађени никакви докази о наводном присуству колере на броду.

"Током крстарења брода од Јужне Африке, 15-ак гостију осетио је благе симптоме стомачне болести и стављени су у изолацију. Након повратка брода ка Порт Луису на Маурицијусу, менаџмент брода се састао са локалним властима како би се осигурале мере за добробит свих на броду", рекао је портпарол Норвешке крузерске линије, која је власник "Норвешке зоре".

Портпарол је додао да је, због додатног тестирања које су захтевале локалне власти, влада Маурицијуса одложила искрцавање са брода и укрцавање на следећи крузер.

Брод је од 13. фебруара био на путу од јужноафричког Кејптауна до Порт Луиса.

Док су се спремали да оду на конференцију за медије, новинари "Ју-Ес-Еј тудеј" и још неких медија чули су да се сумња да је у питању колера.

"Подигли смо наше санитарне процедуре на броду у склопу наших рутинских мера како бисмо осигурали безбедно окружење за све на броду и наставићемо да предузимамо све неопходне мере да заштитимо наше госте, посаду и одредишта која посећујемо", навео је портпарол.

image