Свет

Одбачени делови Трампове оптужнице

Централни део оптужнице који се односи на рекетирање није одбачен и терети и Трампа и друге који су учествовали у наводним криминалним радњама
Одбачени делови Трампове оптужнице© Tanjug/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez, File

Судија у поступку против Доналда Трампа и других оптужених за подривање избора у америчкој савезној држави Џорџији, данас је одбацио неке делове оптужнице, наведено је у судском спису, пренели су амерички медији.

Одбацујући шест делова кривичне оптужнице против Трампа и других оптужених, судија округа Фултон Скот Мекафи је образложио да наводи тужилаштва нису били довољно детаљно образложени, преноси Ројтерс.

Одбачени делови оптужнице укључују и три тачке оптужнице против Трампа, председничког кандидата републиканаца на новембарским изборима 2024. године.

Централни део оптужнице који се односи на рекетирање није одбачен и терети и Трампа и друге који су учествовали у наводним криминалним радњама.

Мекафијева одлука је донета пре него што ће судско веће којим председава одлучивати да ли да дисквалифује Фани Вилис, тужитељку округа Фултон, због романтичне везе са адвокатом којег ангажовала да води овај случај.

image