Свет

ЦЕНТКОМ: Војска САД уништила наоружање Хута на територији под њиховом контролом

Поред уништавања наоружања стационираног на копну, Централна команда америчке војске саопштила је и да су Хути лансирали једну противбродску балистичку ракету
ЦЕНТКОМ: Војска САД уништила наоружање Хута на територији под њиховом контроломGetty © Houthi Movement

Централна команда Оружаних снага САД, саопштила је да су Хути 13. марта у периоду између 2 сата преподне и 4.50 поподне по локалном времену, лансирали једну противбродску балистичку ракету у правцу Аденског залива са територије под њиховом контролом.

"Ракета није погодила ниједно пловило и нема пријављених жртава, ни материјалне штете", наводи се у саопштењу ЦЕНТКОМ на друштвеној мрежи Икс.

Америчка централна команда додаје и да су снаге САД распоређене у овој области успешно открили и уништили четири беспилотне летелице и једну ракету земља-ваздух", стационираних на територији под контролом Хута.

Како се наводи у саопштењу, ово наоружање означено је као "непосредна претња за трговачка пловила и бродове америчке ратне морнарице у региону".

Раније су "РИА Новости" пренеле да су Хути успешно тестирали прву хиперсоничну ракету, способну да се креће брзином од 8 маха (око 10.000 км/ч).

image