Свет

Председник парламента Јужне Осетије: С Русијом ћемо у блиској будућности разговарати о сједињењу

Алборов је указао да две стране воде заједничку, координисану спољну политику, напомињући да ће Јужна Осетија постати део Русије када владе Јужне Осетије и Русије то одлуче
Председник парламента Јужне Осетије: С Русијом ћемо у блиској будућности разговарати о сједињењуwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Председник парламента Јужне Осетије Алан Алборов изјавио је данас да ће се у блиској будућности са званичном Москвом разматрати могућност уласка Јужне Осетије у састав Руске Федерације.

"О свим овим питањима разговарамо у блиској координацији са Руском Федерацијом, узимајући у обзир наше билатералне односе и споразуме", одговорио је Алборов на питање о могућности одржавања референдума о прикључењу Јужне Осетије Руској Федерацији, преноси "Спутњик".

Алборов је указао да две стране воде заједничку, координисану спољну политику, напомињући да ће Јужна Осетија постати део Русије када владе Јужне Осетије и Русије то одлуче.

Након грузијске оружане агресије на Абхазију и Јужну Осетију, Русија је 2008. године признала независност та два отцепљена региона.

Абхазију и Јужну Осетију су накнадно признале Венецуела, Никарагва, Науру и Сирија, док их Грузија и велика већина држава чланица УН нису признале.

image