Свет

Трамп: Са Путином може да се преговара о Украјини

Бивши председник Сједињених Америчких Држава истакао је да је био у добрим односима са руским лидером током његовог мандата на позицији шефа државе
Трамп: Са Путином може да се преговара о Украјини© Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Са руским лидером Владимиром Путином може да се преговара о украјинској кризи, изјавио је бивши амерички председник Доналд Трамп.

"Да, он је тај човек", одговорио је Трамп на питање у интервјуу са Најџелом Фаражом ТВ каналу "ГБ њуз".

Поред тога, некадашњи председник Сједињених Америчких Држава истакао је да је био у добрим односима са руским лидером током његовог мандата на позицији шефа америчке државе.

Раније је Трамп изјављивао да би у случају да победи на изборима, могао да реши украјински сукоб преговорима. Према његовим речима, има шта да каже руском председнику Владимиру Путину и украјинском лидеру Владимиру Зеленском.

Републикански кандидат за предстојеће председничке изборе је наговестио да би у случају победе могао да депортује британског принца Харија из САД, ако се докаже се да је принц лагао о употреби наркотика приликом апликације за визу.

Трамп је такође истакао да, уколико осигура други мандат, намерава да полицији обезбеди "имунитет како не би могли да буду ухапшени, оптужени и уништени".

"Моћи ће да зауставе злочине", додао је он, критикујући оно што је назвао "политички коректним" методом за сузбијање злочина.

Фараж је Трампа такође упитао да коментарише изјаве амбасадора Аустралије у САД Кевина Рада, који је, пре ступања на функцију назвао бившег председника САД "блесавим" и "издајником Запада", преноси "Политико".

"Ако је то истина, он неће остати на том месту дуго. Не знам много о њему, али сам чуо да је помало гадан", рекао је бивши председник САД.

Трамп је рекао да није био у контакту са британским политичарем Киром Стармером, иначе фаворитом за будућег премијера Велике Британије, пошто, како додаје, није актуелни председник САД.

Стармер је у више наврата критиковао Трампа, рекавши раније за "Политико" да републикански бунтовник није његов избор за председника САД, те да постоји "забринутост" да би Трамп могао да промени америчку стратегију по питању Украјине.

Међутим, Стармер је касније рекао за "Би-Би-Си" да би могао да ради са Трампом, иако се њих двојица не слажу око свега.

image