Свет

Обама и Клинтон помажу Бајденовој кампањи: Донаторско вече у Њујорку доноси 25 милиона долара

Улазнице за овај догађај су износиле од 225 до пола милиона долара, а највеће донаторе с председницима фотографисаће Ени Либовиц
Обама и Клинтон помажу Бајденовој кампањи: Донаторско вече у Њујорку доноси 25 милиона долараGetty © Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Бивши председници Сједињених Држава Барак Обама и Бил Клинтон придружиће се кампањи актуелног шефа Беле куће Џозефа Бајдена на дешавању у Њујорку како би му помогли у прикупљању средстава у трци за нови мандат првог човека Америке.

Очекује се да ће тројица председника из Демократске партије прикупити више од 25 милиона долара, највише у историји кампања за америчког председника, преноси "Ен-Би-Си њуз".

Донаторској вечери у Радио сити мјузик холу присуствоваће више од 3.000 људи, места су распродата, домаћин ће бити глумица Минди Кејлинг, док ће програм отворити прва дама Џил Бајден. Наступаће и Квин Латифа, Лизо, Бен Плат, Синтија Ериво и други.

Улазнице за овај догађај су износиле од 225 до пола милиона долара, а највећи донатори моћи ће да се фотографишу с председницима, што ће овековечити чувена Ени Либовиц.

На располагању ће бити и виртуелни разговори с Обамом, Клинтоном и Бајденом, што ће коштати само 25 долара.

Такође, прва дама ће одржати ВИП афтерпарти за 500 особа.

Председнички избори биће одржани 5. новембра, а демократском лидеру опет је противкандидат некадашњи председник САД Доналд Трамп.

image