Свет

Лидер француске партије Патриоте критиковао Зеленског: До последњег Украјинца!

Флоријан Филипот се осврнуо на начин на који се регрутација спроводи и додао да се "уз ову одлуку појављује све више и више видео-снимака окрутне, насилне регрутације Украјинаца"
Лидер француске партије Патриоте критиковао Зеленског: До последњег Украјинца!Getty © Wolfgang Schwan/Anadolu

Лидер француске партије Патриоте, једне од странака која ће учествовати на предстојећим изборима за Европски парламент, Флоријан Филипот је на свом налогу на друштвеној мрежи Икс критиковао одлуку украјинског председника Владимира Зеленског да спусти доњу границу за регрутацију у Украјини.

"'До последњег Украјинца!' – НАТО касапе и њихову марионету Зеленског треба да буде срамота! Зеленски који од понедељка више није легитимни председник, потписао је предлог закона и омогућио смањивање доње старосне границе за регрутацију са 27 на 25 година, јер Оружане снаге Украјине немају довољно људи!", написао је лидер француске партије.

Филипот се осврнуо и на начин на који се регрутација спроводи и додао да се "уз ову одлуку појављује све више и више видео снимака окрутне, насилне регрутације Украјинаца".

"Хајде да напустимо НАТО, зауставимо режим Зеленског и изаберимо мир!", закључио је он.

Подсећања ради, пре два дана Зеленски је потписао закон којим се омогућава смањивање доње старосне границе за регрутацију (мобилизацију) са 27 на 25 година. Додатно, потписан је и закон којим се укида статус "ограничене способности" у односу на војну службу.

image