Свет

Бернију Сандерсу подметнут пожар: Коме је независни сенатор стао на жуљ?

За ово кривично дело предвиђена је максимална казна од 20 година затвора и новчана казна до 250.000 долара
Бернију Сандерсу подметнут пожар: Коме је независни сенатор стао на жуљ?Getty © Win McNamee / Staff

Америчка полиција ухапсила је Шанта Согомонијана (35) којег је оптужила да је подметнуо пожар испред канцеларије америчког сенатора Бернија Сандерса у савезној држави Вермонт, саопштили су федерални тужиоци.

Тужиоци су навели да је Согомонијан, из Нортриџа у Калифорнији, ушао у Сандерсову канцеларију и, како се види на видео-снимку, полио врата и запалио их, те напустио зграду.

"Врата сенаторове канцеларије претрпела су умерену штету од пожара, а трећи спрат и спратови испод претрпели су значајну штету од воде", саопштила је ватрогасна служба Бурлингтона. 

Полиција је навела да је пожар захватио врата и део предворја, ометајући излазак особља које је радило у канцеларији угрозивши им живот, али да нико није повређен. Сандерс није био у канцеларији у време када је избио пожар.

Мотив за сада није познат.

За ово кривично дело предвиђена је максимална казна од 20 година затвора и новчана казна до 250.000 долара.

Сандерс је био градоначелник Бурлингтона 1980-их, а изабран је у Конгрес 1987. Сенатор је од 2007. године. Независни кандидат леве оријентације, борио се за номинацију Демократске странке током председничких избора 2016. и 2020. године, изгубивши од Хилари Клинтон и Џозефа Бајдена.

image
VV inauguration
banner