Свет

Истраживање: Британаци због штедње суше искоришћене кесице чаја да би их поново користили

Такође, четвртина прибегава конзумирању производа којима је истакао рок трајања, док подједнак број носи одећу дуже него што би то иначе чинили како би одложили укључивање веш машине
Истраживање: Британаци због штедње суше искоришћене кесице чаја да би их поново користилиGetty © Geography Photos/Universal Images Group via Getty Images

Око 15 одсто држављана Велике Британије сада рециклира искоришћене кесице чаја тако што ће их окачити да се осуше после употребе како би уштедело новац, открила је нова студија.

Мере штедње међу мање имућним Британцима такође подразумевају скупљање кесица зачина са јавних места, једење пахуљица уместо вечере, самостално шишање и конзумирање хране којој је истекао рок трајања, наводи се у студији коју је "Ваучер коудс" на узорку од 2.012 одраслих појединаца.

Жене чешће суше кесице чаја (16 одсто) у односу на мушкарце (14 одсто). Ова пракса је најраспрострањенија међу старијима од 55 година, где скоро петина (19 одсто) испитаника признаје да користи исте кесице чаја више пута. 

За Британце од 45 до 54 године та бројка пада на 18 одсто, а за оне између 35 и 44 године она износи 15 одсто, преноси "Дејли стар".

Више од четвртине испитаника признало је да за оброке конзумира производе којима је истакао рок трајања или комбинује намирнице које иначе не би како би ограничила потрошњу у супермаркетима.

Скоро подједнак број признаје да "мирише" ношену одећу како би проверили да ли могу да наставе да је носе без прања, док 13 одсто носи панталоне дуже него што би иначе како би одложили укључивање машине за веш. 

image