Свет

Само у Америци: Калифорнијски ватрогасци не могу да добију осигурање од пожара

Не можемо да добијемо осигурање од пожара у ватрогасној станици у којој ће радити ватрогасци, рекао је један државни законодавац
Само у Америци: Калифорнијски ватрогасци не могу да добију осигурање од пожараGetty © Pacific Press / Contributor

Колико је лоша криза осигурања од пожара у Калифорнији? Толико лоше да држава не може да добије покриће за сопствене ватрогасне домове.

Иронија се појавила на саслушању пододбора за буџет државног Сената у Сакраменту, где је администрација гувернера Гавина Њусома подржала захтев Калифорнијског одељења за шумарство и заштиту од пожара за 11 милиона долара намењених замени кухиње у кампу Иши у Сијера Невади у којем се налазе затвореници који се обучавају за ватрогасце.

Калифорнијско одељење обично плаћа одржавање зграде обвезницама на основу вредности своје имовине, али нису у могућности то да изведу за пројекат Иши, јер нису успели да га осигурају, рекао је законодавцима аналитичар Одељења за финансије Виктор Лопез.

"Индустрија осигурања није била заинтересована за продају полиса осигурања у региону због уоченог ризика од пожара у тој области", рекао је Лопез.

Читава ситуација оставила је сенаторе обе странке у неверици, пише "Политико".

"Не можемо да добијемо осигурање од пожара у ватрогасној станици у којој ће радити ватрогасци", рекао је државни сенатор Брајан Дејл, републиканац из округа Ласен. "Тако стоје ствари у Калифорнији. За мене ово није нормално".

image
VV inauguration
banner