Свет

Само у Немачкој: Крадљивци метала зауставили железнички саобраћај

Возови између Франкфурта и Штутгарта нису саобраћали после крађе металних делова
Само у Немачкој: Крадљивци метала зауставили железнички саобраћајGetty © Anadolu / Contributor

Поласци више брзих возова који саобраћају између Франкфурта и Штутгарта отказани су након што су непознати починиоци украли металне делове инфраструктуре.

Железнички оператер "Дојче бан" саопштио је да је крађа металних делова откривена у понедељак, на делу пруге између главне станице у Манхајму и оближњег града Лампертхејма.

Поремећај је, како се наводи, утицао на возове Интерсити експреса (ИЦЕ) који саобраћају на релацији Берлин-Франкфурт-Штутгарт, а све саобраћајне линије између Франкфурта и Штутгарта су отказане. Отказани су и неки возови који се крећу из западне државе Северна Рајна-Вестфалија до Минхена на југу преко аеродрома у Франкфурту и Штутгарта. Оператер је морао да преусмери друге ИЦЕ возове који путују између Франкфурта и Манхајма.

Крађе бакра у Немачкој у последње време постају све учесталије због наглог раста цена старог метала, пренео је "Дојче веле", истичући да метал не краду само појединци, већ и професионално организоване банде које користе специјалне алате.

Немачка је недавно регистровала 450 случајева крађе метала на железницама којима управља "Дојче бан", рекао је портпарол железничког оператера за "Јуроњуз", додајући да су крађе погодиле 3.200 возова, који су каснили укупно 40.000 минута и коштали компанију седам милиона евра.

Уочи Божића, крађа бакарног кабла у близини Манхајма изазвала је хаос који је потрајао данима. Раније овог месеца, неколико ИЦЕ возова између Франкфурта и Келна заустављено је због још једног инцидента крађе метала.

image