Свет

Хути поручују: Наставићемо са нападима на бродове повезане са Израелом

Што се тиче иранског одговора на израелски напад на конзулат Техерана у Дамаску, Хузам ел Асад је истакао да је у питању "природно и законско право" Ирана да се заштити
Хути поручују: Наставићемо са нападима на бродове повезане са ИзраеломGetty © Mohammed Hamoud/Anadolu

Оружане снаге хутског покрета наставиће нападе на бродове повезане са Израелом, као и сопствене операције против ове земље, све док Тел Авив не оконча војне операције у Појасу Газе и блокаду ове палестинске енклаве, изјавио је члан политичког дела покрета за "РИА Новости" Хузам ел Асад.

"Војне операције Јемена (Хута) повезане су са наставком израелске агресије, коју помажу САД, и блокадом нашег народа у Појасу Газе. Стога ће се оне наставити док се израелске операције не окончају. Напади на америчке и британске бродове као вид легалног и гарантованог права да се одговори на америчко-британске нападе на Јемен, ће се такође наставити", поручио је он одговарајући на питање да ли ће Хути деловати у договору са Ираном и евентуално зауставити нападе уколико се Техеран суздржи од даљих акција.

Према речима Хузама ел Асада, Иран је део осовине подршке потлаченом палестинском народу и учествује у елиминисању неправде и агресије израелске окупационе војске против "небрањеног народа у појасу Газе".

"Осовину подршке палестинском народу чине Јемен, Иран, Либан, Ирак и Сирија, те она представља свеобухватно јединство палестинског отпора, усмерено ка заустављању агресије против становништва Појаса Газе", додао је он.

Што се тиче иранског одговора на израелски напад на конзулат Техерана у Дамаску, Асад је истакао да је у питању "природно и законско право", као и да "Иран има право да доноси одлуке које сматра прикладним како би заштитио своју земљу, грађане и дипломатске објекте". 

image
VV inauguration
banner