Свет

"Фокус": Немачка захтева укидање бенефиција за Украјинце

Интеграција свих ових људи више није могућа, истиче шеф асоцијације немачких округа
"Фокус": Немачка захтева укидање бенефиција за УкрајинцеGetty © Photo by Maja Hitij/Getty Images

Избеглице из Украјине треба третирати као и друге посетиоце, неопходно је укинути им бенефиције које избеглице из других земаља не добијају, сматра шеф асоцијације немачких округа Рајнхард Сагер из Хришћанско-демократске уније.

По његовим речима, обећања која стижу из кабинета канцелара Немачке Олфа Шолца да ће депортација новопридошлица имати велике размере, само су таблета за смирење горког укуса јер не делује.

"Ако се број избеглица не смањи брзо и значајно на дужи рок, проблеми ће се само погоршавати, а то ће имати последице, укључујући и све већу популарност Алтернативе за Немачку", изјавио је Сагер а пренео немачки "Фокус".

Додао је да се избеглице нису интегрисале у немачко друштво, ни оне које су стигле пре осам-девет година ни Украјинци а да су трошкови пружања азила у Немачкој превисоки.

"Окрузи захтевају да новопридошлице из Украјине више не добијају аутоматске бенефиције већ их треба третирати као тражиоце азила из других земаља", прецизирао је Сагер захтев Берлину, те упитао зашто толико људи из Украјине долази у Немачку.

Само у савезној држави Баден-Виртемберг, како каже, живи "двоструко више избеглица из Украјине него у целој Француској".

То што владајућа семафор коалиција тврди да је број избеглица пао, иам везе с тим да је увек тако зими а не с реалним стањем ствари.

"Интеграција свих ових људи више није могућа. Неопходна је политичка дебата о увођењу ограничења за прилив избеглица у Немачкој", закључио је Сагер.

image
VV inauguration
banner