Свет

Такер Карлсон: Конгресмени у страху да ће им тајне службе подметнути дечју порнографију

У Америци не влада демократија, већ тиранија неизабраних, тврди познати водитељ
Такер Карлсон: Конгресмени у страху да ће им тајне службе подметнути дечју порнографију© Ivan Apfel/Getty Images

Конгресмени су престрављени да ће им обавештајне агенције подметнути дечју порнографију, како би их казнили ако се супротставе "шпијунирању без налога", тврди амерички водитељ Такер Карлсон.

Реч је заправо о такозваном Одељку 702 Закона о надзору страних обавештајних служби (ФИСА), по ком влада прикупља огромне количине података са интернета и мобилних телефона о страним метама, али истовремено случајно "упија" и стотине хиљада информација о Американцима којима се затим приступа без налога.

"Људи то не говоре јер су забринути да ће бити кажњени. Они су забринути да ће им неко поставити дечју порнографију на рачунар. Чланови Конгреса су ужаснути обавештајним агенцијама. Не нагађам то. Рекли су ми то – укључујући људе у комитету за обавештајне послове, укључујући људе који воде тај комитет", рекао је Карлсон.

Карлсон је, гостујући у емисији "Искуства Џоа Рогана" рекао да је то "тиранија" а не демократија "неизабраних људи који не одговарају никоме од оних који доносе највеће одлуке".

Истакао је да конгресмени подржавају поновно одобрење "шпијунирања без налога" америчких грађана јер су "они угрожени".

Тридесет републиканских сенатора гласало је за поновно одобрење Одељка 702 у суботу, усвојивши закон са 60 према 34 гласа након пораза од шест амандмана.

image
VV inauguration
banner