Свет

Лукашенко угостио делагацију КП Кине: Боравили у вишедневној посети Белорусији

Током састанака, кинеска делегација је упознала белоруску страну са ставовима председника Кине Си Ђинпинга "о социјализму за нову еру са кинеским карактеристикама"
Лукашенко угостио делагацију КП Кине: Боравили у вишедневној посети Белорусијиwww.globallookpress.com © Huang Jingwen/XinHua

На позив председника Белорусије Александра Лукашенка, делегација Комунистичке партије Кине (КПК) боравила је у вишедневној посети Белорусији, од суботе до данас.

Током састанака, кинеска делегација је упознала белоруску страну са ставовима председника Кине Си Ђинпинга "о социјализму за нову еру са кинеским карактеристикама", разменила мишљења о односима Кине и Белорусије и сарадњи у различитим областима.

Белоруска страна је високо оценила достигнућа Кине у новој ери, изразила спремност да продуби размену искустава о управљању са КПК и унапреди континуирани развој белоруско-кинеских односа.

Током ове посете, кинеска делегација, коју је предводио Чен Џоу, заменик шефа Међународног одељења Централног комитета КПК, одржала је састанке са председавајућим Представничког дома Игором Сергејенком и првим замеником шефа администрације председника Белорусије Максимом Риженковом, пренела је агенција Синхуа.

Такође су вођени разговори између кинеске делегације и лидера великих белоруских политичких партија, локалних власти и шефова истраживачких центара.

image
VV inauguration
banner