Свет

Ким Џонг Ун позива на војну обуку: Нека јача страх наших непријатеља

Врховни командант Северне Кореје позвао је све професоре, научнике и кадете да "доследно и са непоколебљивим револуционарним духом и страшћу за учењем служе континуираном развоју севернокорејске војске, која ће увек демонстрирати своју немерљиву моћ у свету"
Ким Џонг Ун позива на војну обуку: Нека јача страх наших непријатеља© Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун је током посете Војној академији "Ким Ил Сунг", поводом 92. годишњице стварања Корејске народне револуционарне армије, позвао да се већи број војног особља обучи за модерно ратовање, јавила је новинска агенција КЦНА.

"У светлу свете мисије наше војске – заштите суверенитета, обезбеђења мира и безбедности земље, као и осећаја безграничне одговорности за будућност отаџбине и револуције – потребно је образовати више кадрова у области војних послова, потпуно спремних за савремени рат, поузданих војних команданта армије Радничке партије Кореје. Што је војна академија Ким Ил Сунг вернија својој светој одговорној дужности, свеобухватније ће расти и јачати борбена моћ наше војске, а страх и узнемиреност непријатеља ће се повећавати директно пропорционално томе", рекао је севернокорејски лидер.

Врховни командант Северне Кореје позвао је све професоре, научнике и кадете да "доследно и са непоколебљивим револуционарним духом и страшћу за учењем служе континуираном развоју севернокорејске војске, која ће увек демонстрирати своју немерљиву моћ у свету".

Ким Џонг Ун је присуствовао настави на Војној академији, нагласивши да академија мора стално и верно да спроводи партијска начела како би садржај војног образовања приближила истинској борби и тиме припремила све студенте да буду "паметни и храбри команданти који су апсолутно одани партији и револуцији, и имају високе војне квалификације".

image
Инаугурација председника Русије
banner