Свет

Ким Џонг Ун: У случају сукоба, Северна Кореја ће без оклевања уништити своје непријатеље

Сада је више него икад потребно извршити још темељније припреме за рат, које морају да буду још поузданије и беспрекорније, јер се ради о рату који се мора добити, поручио је лидер Северне Кореје
Ким Џонг Ун: У случају сукоба, Северна Кореја ће без оклевања уништити своје непријатеље© Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service

Ако непријатељ изабере војну конфронтацију са Северном Корејом, она ће без оклевања задати смртни ударац непријатељу мобилизацијом свих средстава која су јој на располагању, поручио је лидер те земље Ким Џонг Ун током, посете Војно-политичкој академији.

Лидер Северне Кореје је истакао да је међународна ситуација тешка и да се озбиљно погоршава услед све већег насиља и оружаних сукоба.

"Сада је више него икад потребно извршити још темељније припреме за рат. Оне морају бити још поузданије и беспрекорније, ради се о рату који се мора добити", казао је Ким Џонг Ун.

Осим тога, Ким Џон Ун је истакао да је "кључ победе" у војном сукобу – разбијање бројчане и техничке надмоћи "супериорним идејама и војним методама".

На територији академије, он је обишао трпезарију, учионице и спаваће собе, показујући интересовање за живот кадета.

Према његовим речима, академија и њени матуранти су државе.

Севернокорејски лидер је у марту предводио испитивања ултра-великог вишецевног ракетног система калибра 600 мм, који је, према његовим речима, "веома важан у припремама за рат" и који ће испунити свој стратешки задатак као главно оружје за напад".

image
VV inauguration
banner