Свет

Може ли се од бабе направити девојка или какве везе имају Дрејк, Кендрик Ламар и Џозеф Бајден

Председник САД (81) покушао је да привуче младе бираче и обрачуна се са противником "кринџ" постом на ТикТоку
Може ли се од бабе направити девојка или какве везе имају Дрејк, Кендрик Ламар и Џозеф БајденGetty © Chip Somodevilla / Staff

Амерички председник Џозеф Бајден покушао је да нападне свог изборног ривала Доналда Трампа објавивши на друштвеним мрежама свој "препев" виралне нумере Кендрика Ламара "Euphoria". Уместо да привуче младе бираче, Бајден је само изазвао "трансфер блама", чак и у њему до скора наклоњеним медијима.

Наиме, Бајденова кампања искористила је песму Кендрика Ламара коју је он написао како би се обрачунао са својим ривалом Дрејком, да би критиковала Трампа, његов став о мигрантима, женским правима и "лажима" на друштвеним мрежама.

Предизборни спот појавио се неколико дана након што је Трамп оптужио Бајдена да је на челу "Гестапо администрације".

"Увек се радило о љубави и мржњи, а ја сам највећи мрзитељ. Мрзим начин на који газиш женска права, на који говориш о мигрантима. Мрзим начин на који се облачиш, мрзим начин на који лажеш на Истини", прилагодио је Бајден текст Ламарове "Еуфорије".

Ламарова песма одговор је на Дрејково "прозивање" у нумери "Push Ups".

План Бајденове кампање неславно је пропао на друштвеним мрежама где је председник у позним годинама исмејан због покушаја да се прилагоди младима.

Анкете показују да млади бирачи више подржавају Трампа, али и црнци. Исто тако, "Галупово" истраживање показало је да је Бајден најнепопуларнији шеф САД у последњих неколико деценија.

image