Свет

Министар спољних послова Пољске: Не искључујемо слање војске у Украјину

Радослав Сикорски је претходно за британски "Гардијан" изјавио да не би био против украјинских напада на Русију уз помоћ западног оружја
Министар спољних послова Пољске: Не искључујемо слање војске у УкрајинуGetty © Omar Marques / Stringer

Министар спољних послова Пољске Радослав Сикорски рекао је у интервјуу за Gazeta Wyborcza да не искључује слање пољских трупа у Украјину.

"Не треба искључити било коју могућност", рекао је он, одговарајући на питање медија, иако је почетком маја пољски министар одбране негирао да ће слати трупе у Украјину, као и то да се Пољска припрема за слање своје војске. 

Сикорски је ових дана за британски "Гардијан" изјавио да не би био против украјинских напада на Русију уз помоћ западног оружја. Позвао је и на дугорочно поновно наоружавање Европе, као и на највеће могуће укључивање Велике Британије у одбрамбене структуре ЕУ. 

У међувремену, Министарство одбране Украјине данас је потврдило да разговара са Француском, али и неким другим земљама о доласку њихових трупа у Украјину. Кијев већ сада за њих припрема документацију, како би се касније избегли бирократски процеси, поручило је МО Украјине.

image