Русија

Упозорење Медведева: У случају удара САД на руске положаје, то би био почетак трећег светског рата

Узимајући у обзир да је и Пољска заинтересована да на својој територији размести тактичко нуклеарно оружје и Варшава ће добити свој део радиоактивног пепела
Упозорење Медведева: У случају удара САД на руске положаје, то би био почетак трећег светског ратаGetty © Sean Gallup / Staff

Пољска треба да зна да би амерички напади на руске положаје у Украјини значили почетак трећег светског рата, а ни Варшава неће остати по страни и сигурно ће добити свој део "радиоактивног пепела", упозорава данас заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев. 

Коментар Медведева је уследио након јучерашње изјаве министра спољних послова Пољске Радослава Сикорског, који је за британски "Гардијан" изјавио да не би био против украјинских напада по Русији уз помоћ западног оружја, као и да су САД наводно припретиле Русији да ће гађати њене циљеве у Украјини, уколико Русија прибегне нуклеарном оружју.

"Као прво, јенкији до сада нису говорили ништа слично, јер су они опрезнији од Пољака. Као друго, амерички напад по нашим позицијама значи почетак светског рата и министар спољних послова такве земље као што је Пољска би требало то да разуме. И, као треће, с обзиром на то да је још један Пољак, (председник Пољске) Дуда, недавно објавио да жели да у Пољској размести тактичко нуклеарно оружје, Варшава неће бити изостављена и сигурно ће добити свој део радиоактивног пепела", написао је Медведев на Иксу.

"Зар је то оно што заиста желите?", упитао је бивши председник Русије. 

image