Свет

Ердоган оптужио Запад: Саучесници у израелском вампиризму у Гази, УН су мртве

Ниједна држава неће бити безбедна све док Израел не дође под контролу међународног права и не прихвати да је под његовом обавезом, док свет гледа варварство вампира по имену Нетанјаху на телевизији уживо, поручио је турски председник
Ердоган оптужио Запад: Саучесници у израелском вампиризму у Гази, УН су мртвеwww.globallookpress.com © Depo Photos/Keystone Press Agency

УН нису биле у стању не само да зауставе геноцид у Гази, већ и да спасу своје запослене, стога је та организација мртва, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Он је уједно оптужио САД и западне земље за саучесништво у крвопролићу и "израелском вампиризму" у Појасу Газе.

"Ниједна држава неће бити безбедна све док Израел не дође под контролу међународног права и не прихвати да је под његовом обавезом. Свет гледа варварство вампира по имену Нетанјаху на телевизији уживо. Израел је уништио човечанство у Гази. Хеј, Америко, ова крв је и на твојим рукама. Шефови држава и влада Европе – постали сте партнери у овом вампиризму", казао је Ердоган у парламенту на састанку владајуће Партије правде и развоја. 

Турски председник је додао да су слике из Рафе неподношљиве, док су напади на Рафу ушли у крвавију фазу.

"Америко, зар у теби није остала ни кап људскости? Шта сте хтели од 15.000 невине деце? Ви сте одговорни за овај геноцид као и они (Израел). Зато што си ћутала. Док човечанство умире у Гази, демократија умире у Европи, умиру и слобода говора и права деце", додао је.

Према његовим речима, УН су постале организација од које нема никакве користи.

"УН, шта сте ви ако не можете да зауставите геноцид? Зашто су потребне ове зграде ако је судбина света у рукама пет земаља (пет сталних чланица Савета безбедности УН)? УН не могу чак и да заштите своје особље. Твој дух је мртав", закључио је турски лидер.

image