Свет

Амерички професор: Западни лидери не воле Путина јер их јасно надмашује по интелигенцији и знању

Руски председник има и одличне дипломатске и политичке вештине, а да не говоримо о томе да се са њим Русија вратила на међународну арену као главни играч, оценио је специјалиста за међународне односе Мајкл Бренер
Амерички професор: Западни лидери не воле Путина јер их јасно надмашује по интелигенцији и знању© Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Лидери НАТО земаља активно избегавају дипломатију и успостављање односа са Русијом јер немају политичаре на нивоу председника Владимира Путина, изјавио је амерички професор и специјалиста за међународне односе Мајкл Бренер у интервјуу за јутјуб канал "Dialogue Works."

"Путин их (западне лидере) јасно надмашује по интелигенцији и знању, има широке видике и дубоко познавање разних тема. А Бајден, на пример, тешко може да повеже три реченице. Путин има одличне дипломатске и политичке вештине. Да не говоримо о томе да се са њим Русија вратила на међународну арену као главни играч", сматра Бренер.

Бренер је такође рекао да Запад радије избегава директну интеракцију са руским председником и да га не воле још од времена Барака Обаме.

Он оцењује да су у прошлости САД и Европа водиле више разговора са руководством Совјетског Савеза него што тренутно воде са Путином или било ким другим у Русији.

Према његовом мишљењу, то би могло довести до катастрофалних последица.

Руски председник Владимир Путин рекао је на својој инаугурацији у мају да Москва не одбија дијалог са западним земљама, препуштајући њима избор.

Он је истакао да је Русија била и биће отворена за јачање добрих односа са свим земљама које је виде као поузданог и поштеног партнера.

image