Свет

Такер Карлсон не крије одушевљење Путином: Руски председник много импресивнији од Бајдена

Не сврставам се ни на чију страну, већ једноставно желим да дочарам јавности каква је личност Владимир Путин, поручио је амерички водитељ
Такер Карлсон не крије одушевљење Путином: Руски председник много импресивнији од Бајденаwww.globallookpress.com © IMAGO/Gavriil Grigorov/Kremlin P

Амерички новинар Такер Карлсон изјавио је да је руски председник Владимир Путин оставио невероватан утисак на њега.

"Он је занимљива, паметна, импресивна особа. Знате, на неки начин очигледно много импресивнији од америчког председника Џозефа Бајдена", казао је Карлсон.

Карлсон је додао да се не сврстава ни на чију страну, већ да једноставно жели да дочара јавности каква је личност Владимир Путин.

"Људи могу сами да донесу закључке", истакао је амерички новинар.

Путинов интервју са Карлсоном објављен је у 9. фебруара, а значајан део двочасовног разговора био је посвећен украјинском сукобу и односима Русије са САД, НАТО-ом и Западом.

Руски председник назвао је Карлсона "опасном особом" и признао да је био спреман и да је желео да чује од њега агресивна питања, како би могао да одговори исто тако оштро, али је изабрао другачију тактику.

"Оно што је било изненађујуће за западног новинара је то што се показао стрпљивим", казао је Путин.

Након интервјуа, Карлсон је изјавио да су га адвокати упозорили да би могао да буде притворен у Сједињеним Америчким Државама због интервјуа са председником Русије.

"Моји адвокати, а то су људи који раде за велику адвокатску канцеларију, су ме упозорили пре него што сам одлетео у Русију. Рекли су ми да би америчка влада могла да ме притвори због кршења санкција, ако обавим разговор са Путином", рекао је Карлсон у подкасту блогера Лекса Фридмана.

image