Свет

Само за одабране: Ученици "дрег представом" забавили професоре у Њу Џерсију

Малолетни средњошколци обучени као "дрег краљице", тачније као жене, наступили у представи резервисаној само за професоре који су добили тајну позивницу
Само за одабране: Ученици "дрег представом" забавили професоре у Њу Џерсијуwww.globallookpress.com © Lev Radin/ZUMAPRESS.com

Након "породичних" дрег представа које се појављују широм света, средња школа Хандертон у Њу Џерсију је овај феномен подигла на следећи ниво – малолетни ученици обучени као "дрег краљице", тачније у жене, у тајности наступају за своје одрасле професоре.

Тајни дрег шоу средњошколаца за професоре који је организовао школски клуб ПУЛСЕ (Људи разумеју да љубав служи свима) поделио је јавност у Њу Џерсију и отворио полемику око тога шта би у једној образовној институцији смело да буде дозвољено, пише "Еј-Би-Си њуз 4". 

Клуб ПУЛСЕ је описан као клуб отворен за "лезбејке, гејеве, бисексуалце, трансродне особе, оне који и даље преиспитују своју сексуалност и стрејт ученике, као и оне који 'немају етикету за своју сексуалну оријентацију или родни идентитет'".

Професорка енглеског и администраторка клуба Хедер Болдвин послала је мејл у коме је позвала одабрано особље да дође на наступ студената наглашавајући да само они који имају "тајну позивницу" могу да присуствују.

Како преносе амерички медији, ученици су изашли са наставе да се припреме за тајну представу где је, према речима једног сведока, "професорка стајала испред врата како би осигурала да они који нису позвани не могу да уђу".

Када се вест о драг шоу и тајној позивници проширила заједницом изазвала је велико неодобравање међу родитељима који су тај догађај оценили као индоктринацију и сексуализацију малолетних ученика, преноси "Еј-Би-Си њуз 4".

Један је члан савета родитеља је упитао школски одбор да ли је средња школа "образовна или идеолошка институција".

"Забава за одрасле је некада значила да одрасли иду у стриптиз клубове и гледају друге пунолетне особе. Захваљујући одлукама школског одбора, сада видимо да је забава за одрасле професоре гледање деце и тинејџера", додао је отац ученика.

Поједини ученици су такође кривили професоре и управу школе.

"Ако сте одрасла особа која сексуализује децу, ви сте проблем, а не они. Ипак, не мислим да је дрег шоу инхерентно сексуалан", рекао је један средњошколац.

Чланови клуба ПУЛСЕ су бранили спорни догађај носећи маске, кошуље и друге одевне предмете са заставом дугиних боја, а тајни наступ затвореног типа назвали су "тим билдингом".

Школски психолог је забринутим родитељима и професорима поручио да овакве дрег представе "ученицима много значе".

Ипак, како закључују амерички медији, јасно је да школски догађаји у којима учествују малолетници не би требало да буду сакривени од родитеља, посебно ако је у питању костимирање деце у особе супротног пола и наступање за "одабране одрасле". 

image