Свет

Деца су све очигледнија мета ЛГБТ+ лобија

Тексашки државни тужилац позива на кривично гоњење због "дрег шоуа прилагођеног деци"
Деца су све очигледнија мета ЛГБТ+ лобија© Tanjug / AP Photo/Paula Munoz, File

Државни тужилац Тексаса Кен Пакстон позвао је на судско гоњење свих који су умешани у извођење "дрег шоуа прилагођеног деци" усред бела дана у кафеу у присуству мале деце.

Програм, током којег је један од извођача симулирао сексуални чин пред децом, изведен је у Плејну, великом предграђу Даласа, у кафеу "за све узрасте".

"Ово је гротескно, узнемирујуће понашање. Према тексашком закону, окружни тужиоци су дужни да заштите децу тако што ће кривично гонити све облике неприкладних радњи", изјавио је Пакстон након што је погледао узнемирујући снимак догађаја.

Новинарка Сара Гонзалес са "Блејз телевизије" снимила је део програма, омогућивши да се вест брзо прошири и изазове општи бес заједнице. 

"Ово је злостављање деце", написала је Гонзалесова на свом Твитер налогу.

На снимку догађаја може се видети, између осталог, девојчица коју је публика охрабрила да да напојницу дрег плесачици новчаницама.

Власници кафеа "Еб енд флоу" где је изведен "дрег бранч" похвалили су се да ће оваквих програма бити још, одржаваће се на месечном нивоу, а у изјави датој "Далас морнинг њузу" шоу су окарактерисали као "веома укусан".

Тексашки државни тужилац Пакстон позвао је и на већу правну заштиту деце: "Следеће 2023. године законодавна скупштина Тексаса би требало да измени тексашки кривични закон како би изричито забранила ову врсту сексуалног понашања."

Иначе, барови који нуде сексуално експлицитне програме углавном се држе строге политике старости посетилаца од 21 године и више, а ипак све је више примера "ЛГБТ+ пријатељских" догађаја који активно циљају малолетнике и малу децу.

image